• OBJAVLJENO: 20.12.2018.
Mostar
Sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih

Drugi ovogodišnji sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih održan je 13. i 14. decembra u Mostaru u organizaciji DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu. Sastanak su otvorili direktor DVV International – Ureda za BiH, dr.sc. Emir Avdagić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr.sc. Rašid Hadžović.

Cilj ovog, desetog po redu, sastanka bio je razmijeniti informacije o trenutnim tokovima i aktuelnostima u oblasti obrazovanja odraslih između različitih administrativnih jedinica, predstaviti rezultate i ključne preporuke za unapređenje sa skoro održanih sastanaka o temi „Zakonski i podzakonski akti u oblasti obrazovanja odraslih“ te identificirati specifične potrebe administrativnih jedinica i mogućnosti međusobne saradnje i saradnje sa DVV Internationalom u narednom periodu.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici osam administrativnih jedinica, a pored ministra Hadžovića, veliki doprinos radu grupe dala su još tri ministra: prof.dr. Elvir Kazazović (Kanton Sarajevo), gospodin Damir Žuga (Bosansko-podrinjski kanton Goražde), gospodin Mensur Sinanović (Zeničko-dobojski kanton), te pomoćnik ministra u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine, gospodin Adnan Husić i direktor Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske, mr. Goran Zmijanjac.

Naredni sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih biće organizovan u proljeće 2019. godine, a domaćin sastanka biće Odjeljenje za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta.

Nadležne obrazovne vlasti u Bosni i Hercegovini su u prethodnom periodu uložile značajne napore u uređenje oblasti obrazovanja odraslih čemu su, svojim radom, u velikoj mjeri doprinijeli i ministri obrazovanja, kao i kontakt osobe za obrazovanje odraslih u nadležnim ministarstvima. Tim povodom, DVV International – Ured za BiH je u Mostaru upriličio i svečanu večeru na kojoj su dodijeljene zahvalnice za poseban doprinos i saradnju u razvoju i uređenju oblasti obrazovanja odraslih u Bosni i Hercegovini.

www.bpkg.gov.ba/www.dvv-international.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.