• OBJAVLJENO: 08.01.2019.
Javna ustanova Centar za socijalni rad i ove godine obradovala mališane
Podijeljeno 220 novogodišnjih paketića

JU Centar za socijalni rad Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ovog decembra je odlučila obradovati mališane s područja Kantona, tako što je u proteklom periodu uspješno provedena akcija prikupljanja novogodišnjih  paketića pod nazivom „Izmami osmijeh“.

 Zahvaljujući  privrednim subjektima, te humanitarnom udruženju „Ruku na srce“ iz Sarajeva, na radost naših mališana, obezbijeđeno je 220 paketića.

Tradiocionalno, JU Centar za socijalni rad Bosansko-podrinjskog kantona Goražde povodom novogodišnjih praznika organizuje i svečanu podjelu paketića, uz prigodno druženje u ugodnom ambijentu, sa Djeda Mrazom i Djeda Mrazicom.

– Osmijeh i zadovoljstvo na licima djece nešto je neprocjenjivo. Presretni smo što smo dio ove prekrasne priče. Kažu:Tvoje je samo ono što daš“. Cijeli kolektiv Centra dijeli novogodišnju radost sa našim mališanima. Ovo je prilika da se i na ovaj način družimo sa roditeljima i djecom, razgovaramo i damo podršku da se u vrijeme praznika osjećaju posebno i voljeno. Koristim priliku da se zahvalim privrednim subjektima i obrtnicima iz Goražda, te humanitarnom udruženju studenata “Ruku na srce“ iz Sarajeva, bez kojih ništa od navedenog ne bi bilo moguće. Našim privrednicima želimo mnogo uspjeha u postizanju poslovnih rezultata, jer su po ko zna koji put pokazali humanost, solidarnost, društvenu odgovornost i što je najvažnije, dali su punu podršku najranjivijim kategorijama našega društva- navodi direktorica JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde.

Nakon okončane podjele paketića u Goraždu, podjela je izvršena i u Općini Foča/FBiH i Pale /FBiH, kako niti jednom djetetu ne bi bilo uskraćeno da osjeti čaroliju novogodišnjih praznika.

Naš cilj je da naši mališani osjete radost praznika, da sa paketićem u ruci zaborave surovu realnost i da sa osmijehom na licu dočekaju Novu 2019. godinu.

Direktorica i zaposlenici JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde,  svim građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde žele sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Informacija JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.