• OBJAVLJENO: 13.03.2019.
Sastanak predstavnika Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  i predstavnika Ministarstva odbrane, Oružanih snaga BiH i NATO štaba
Dogovorena kampanja promoviranja vojnog poziva na području BPK Goražde

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te NATO štaba u Sarajevu.

Cilj sastanka je bio uspostavljanje saradnje u cilju profesionalne orjentacije učenika završnih razreda srednjih škola koje egzistiraju na području BPK-a Goražde, a sve u svrhu promocije vojnog poziva,  te javnog predstavljanja svih aspekata važnosti vojnog poziva kao izuzetno cijenjenog, poštovanog i prije svega, uglednog poziva kojem mladi ljudi u Bosni i Hercegovini teže.

Na sastanku su dogovoreni aktivnosti i dinamika promocije pri čemu su obje strane iskazale svoje planove i očekivanja od realizacije ove promotivne kampanje.

Predstavnice Ministarstva za obrazovanje, Amira Borovac i Dika Makota izrazile su  zadovoljstvo što je u ovoj kampanji izabran Bosansko-podrinjski kanton Goražde kao prvi kanton gdje će se ova aktivnost realizovati te izrazile punu podršku ovoj inicijativi, naglašavajući da je svaka mogućnost za radni angažman stanovnika s područja BPK-a Goražde izuzetno značajna.

Predstavnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, predvođeni pukovnikom Nedžadom Novalijom su također izrazili zainteresovanost da se u narednom periodu učine dodatni angažmani saradnje sa školama u cilju promocije ovog časnog poziva.

Dogovoreno je da će se početkom mjeseca aprila upriličiti događaj za građane BPK-a Goražde koji se interesuju za rad u vojsci, a prije svega za učenike srednjih škola.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.