• OBJAVLJENO: 19.03.2019.
Svečanosti potpisivanja prisustvovali premijer BPK Goražde i gradonačelnik Goražda
Potpisani višemilionski ugovori o projektu izgradnje kružnog toka Vitkovići i modernizaciji magistralnih cesta

U Sarajevu je danas potpisan ugovor po Programu modernizacije cesta u FBiH o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka u Vitkovićima, u okviru kojeg će se izvršiti i modernizacija nekoliko dionica magistralnog puta M-20 koje se prolaze kroz Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Ugovor su potpisali predstavnici JP Ceste Federacije BiH d.o.o, kao naručilac radova i kompanija EURO-ASFALT d.o.o. Sarajevo, kao izvođač radova, a svečanosti potpisivanja prisustvovali su gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

„Najavili smo 2015-te kvalitetnije pozicioniranje kroz Listu javnih investicija FBiH. Saradnjom i razvijanjem kvalitetnih ideja na svim nivoima vlasti, Program modernizacije magistralnih cesta utvrđen Listom javnih investicija je još jedan od projekat koji je ovih dana stigao u naše krajeve“- naglasio je premijer BPK Goražde Emir Oković, koji je uputio čestitke svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

Riječ je o ranije najavljenom Projektu rekonstrukcije kolovozne konstrukcije i izgradnje kružnog toka „Vitkovići“ na magistralnom putu M-20, u okviru kojeg su planirani i radovi na modernizaciji ovog magistalnog puta, kako slijedi:

  • Cesta M-20_009, dionica: Ustikolina – Goražde 8, km 17+800;
  • Cesta M-20_010, dionica: Goražde 8 – Ustiprača, km 0+500 – km 2+880 (granica entiteta FBiH/ RS), L= 2380 m;
  • Cesta M-20_009, dionica: Ustikolina – Goražde 8, Izgradnja pješačke staze sa rješavanjem odvodnje, Baćci – Vinarići, km 19+995 – km 21+030 i
  • Cesta M-20: Goražde 7- Goražde 8 – Ustiprača, Sanacija kolovozne konstrukcije i pješačkih staza sa rješavanjem odvodnje, L = 500 m.

Rok za izvođenje radova koji će se finansirati iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Evropske investicijske banke je šest mjeseci, a vrijednost ugovora je 3.913.724,27 KM sa PDV-om.

Ovom prilikom potpisani su i ugovori koji se odnose na projekte rekonstrukcije crne tačke ”Mala Lisa” na magistralnom putu M-4 na području grada Cazina i izgradnje trake za spora vozila ”Prijevoj Lanište” na magistralnom putu M-5, Bosanski Petrovac – Ključ. Rokovi za izvođenje radova su četiri odnosno dvanaest mjeseci, a vrijednost ugovora je 6.200.443,87 KM sa PDV-om.

Program modernizacije cesta JP Ceste Federacije sadržan je u Programu javnih investicija Vlade FBiH 2019-2021. godina.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.