• OBJAVLJENO: 20.03.2019.
19.mart
Dan reintegracije i Dan općine svečano obilježen i u općini Pale u FBiH

Nakon općine Foča u FBiH, Dan reintegracije i Dan općine svečano je obilježila i općina Pale (FBiH).

Prije centralne svečanosti, delegacije zakonodavne i izvršne vlasti ove općine, Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražda i Općine Foča (FBiH) položile su cvijeće na hair česmu i spomen-obilježje komandantima 6. hrenovačkog bataljona u Hrenovici.

Na akademiji posvećenoj reintegraciji i Danu općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je vodio predsjedavajući vijeća Almin Ćutuk.

– Ono što svakako moramo uraditi u budućnosti to je da politički, ekonomski i na svaki drugi način se prilagodimo vremenu koje nam dolazi. Ako budemo čekali da se vrijeme prilagodi nama, sigurno nećemo uspjeti. Moramo biti iskreni jedni prema drugima, jedinsteni u srcu, a ne samo na riječima. Tako ćemo samo biti jaki i uspjećemo – istakao je on.

Nakon ovoga, upriličena su prigodna obraćanja predstavnika vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, općina Pale i Foča u FBiH, te Grada Goražda.

Načelnik općine Pale (FBiH) podsjetio je da je, nakon reintegracije, ova općina prošla dug put oporavka i razvoja koji su, uz Vladu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, podržali i ostali nivoi vlasti u BiH, kao i međunarode organizacije.

Čestitke ovim povodom uputio je i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

– Ono što je činjenica za dvadesettri godine postojanja ove općine, jeste da je ona u ovom periodu prolazila kroz različite razvojne cikluse i svaki od ovih perioda je nečim obilježen. U jednom periodu je to bio povratak stanovništva, zatim obnova kuća, realizacija razvojnih projekata i slično. Mogu reći da je i naša ideja i cilj bio da se bavimo infrastrukturom i svake godine smo bili u prilici da najavimo nešto ili da kažemo da je nešto od ovih projekata urađeno – kazao je on

Premijer Oković ovom prilikom je iskazao posebno zadovoljstvo zbog početka radova na izgradnji tunela Hranjen koji je od ogromnog značaja za sve stanovnike Bosansko-podirnjskog kantona Goražde te daljni razvoj svih lokalnih zajednice u njegovom sastavu.

Na svečanosti su uručene i prigodne nagrade najuspješnijim učenicima, pobjednicima takmičenja u literarnom i likovnom stvaralaštvu, organizovanom podovom Dana reintegracije i Dana ove općine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.