• OBJAVLJENO: 31.05.2005.
Preminuo novinar Ahmed Posvandžić
Pamtićemo ga po dobrim djelima!

Goraždani su se 30.05.2005.godine sa tugom oprostili od dugogodišnjeg novinara Ahmeda Posvandžića, koji je dan ranije, nakon kraće bolesti preminuo u bolnici u Sarajevu, u 73. godini života.
Ahmed Posvandžić rođen je 1932. godine u Goraždu gdje je proveo cijeli svoj život. Dugogodišnji prosvjetni radnik, izveo je brojne generacije učenika, a nekoliko godina proveo je radeći i u opštinskim organima.
Ipak, njegova velika ljubav bilo je novinarstvo u kojem je stekao staž od 40 godina rada. Kao dopisnik mnogih bosansko-hercegovačkih listova, među kojima i „Jutarnjih novina“, informisao je svakodnevno o događajima iz grada na Drini. Bio je član Predsjedništva Udruženja novinara Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a dugo godina i u Predsjedništvu Saveza penzionera Federacije BiH.
Bio je jedan od osnivača prijeratnih „Goraždanskih novina“, kasnije regionalnih „Drinskih novosti“, kao i nezamjenjivi saradnik, kako u prvom, ratnom broju novina „Glas slobodnog Goražda“, tako i u poslijeratnim izdanjima „Glasa Goražda“.
Iza njega, reći će brojni sugrađani ostala su dobra dijela. Pamtićemo ga po dobroti, vedrom duhu i smislu za humor, po oštrom novinarskom peru, vrijednom radu i neumornoj želji da bosanskohercegovačkoj javnosti prenese istinu o Goraždu i ljudima u njemu.
Nama, njegovim kolegama, nedostajaće njegovo iskustvo i snaga, njegova energija i mudra riječ.
Ispraćaj priznatom goraždanskom novinaru Ahmedu Posvandžiću, upriličen je ispred bolnice u Goraždu, a sahrana je obavljena na mezarju Kolijevke, u prisustvu brojnih građana, prijatelja, kolega, te zvaničnika Općine i BPK- a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.