• OBJAVLJENO: 10.04.2019.
Premijer BPK Goražde Emir Oković
Dva velika projekta modernizacije cesta u užem gradskom jezgru Goražda kao doprinos ljepšem izgledu grada

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković danas je obišao teren na kojem se izvode radovi na modernizaciji regionalne ceste R448 koja prolazi kroz ulicu 1. slavne višegradske brigade, pa sve do kapije Industrijske zone „Pobjeda“.

Prema njegovim riječima, u finansiranju dva povezana projekta učestvuju Vlada Bosansko-podrinjskog kantona, privredni subjekti Industrijske zone „Pobjeda“ i Grad Goražde, pri čemu radove na sanaciji trotoara i kolovoza od raskrsnice na početku ulice 1.slavne višegradske brigade u dužini od oko 400 m finansira Vlada samostalno.

– U ovom projektu idemo s novim standardima i kvalitetnijim radovima u smislu samih ivičnjaka, gdje se ide s popločavanjem samih trotoara, pješačkih staza, što će, generalno, ovom gradu dati jednu ljepšu sliku i istovremeno biti funkcionalnije za same građane – kazao je premijer Emir Oković.

On je istakao da je vrijednost radova koje finansira Vlada oko 260.000,00 KM, dok je ukupna vrijednost radova na modernizaciji cjelopkupne dionice oko 500.000,00 KM.

Ovom prilikom premijer Oković je podsjetio da su nedavnim potpisivanjem ugovora sa JP „Ceste“ FBiH također stvoreni uslovi za sanaciju i rekonstrukciju dionice magistralne ceste M-20 koja se veže za ulicu 1.slavne višegradske brigade i prolazi kroz uže gradsku jezgru Goražda – od početka raskrsnice, kroz ulicu Kulina bana i ponovo do raskrsnice u ulici 1.slavne višegradske brigade.

Ističući veliko zadovoljstvo, on je kazao da su sve administrativne aktivnosti u vezi s ovim projektom  završene te da se uskoro očekuje dolazak izvođača radova, firme „Euroasfalt“ na teren kako bi se započelo s izvođenjem radova koji također uključuju rekonstrukciju i modernizaciju pješačkih staza i kolovoza na pomenutoj dionici M-20.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.