• OBJAVLJENO: 10.04.2019.
Započelo obilježavanje Dana Armije RBiH
Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova

Danas je Danom otvorenih vrata u kasarni Kosova počelo obilježavanje 27. godišnjice Armije RBiH i 14. godišnjice Drugog pješadijskog puka OS BiH.

U sklopu programa obilježavanja, na prostoru kasarne Kosova održani su turniri u fudbalu, rukometu i odbojci za učenike i pripadnike Oružanih snaga, tehničko-taktički zbor MTS-a te pokazne vježbe.

Također, održan je i tradicionalni prijem za predstavnike civilnih struktura vlasti i pripadnike boračkih udruženja kojem su, između predstavnika lokalnih vlasti i ostalih zvanica, prisustvovali i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni predsjedavajućom Skupštine Editom Velić i premijerom Emirom Okovićem.

Čestitke povodom 15. aprila – Dana armije RBiH, u ime Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, uputila je predsjedavajuća Edita Velić, dok je o značaju ovog datuma govorio izvršni oficir 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH Senaid Srna.

Kako je poznato, centralna manifestacija povodom Dana armije RBiH na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održat će se u ponedjeljak, 15. aprila 2019. godine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.