• OBJAVLJENO: 25.04.2019.
Privremena Komisija za izbor i imenovanja Skupštine BPK Goražde
Utvrđeni prijedlozi odluka u vezi s imenovanjem premijera i članova Vlade BPK Goražde

Na današnjoj sjednici privremene Komisije za izbor i imenovanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrano je pitanje izbora kandidata za premijera i članove Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Naime, na prijedlog Kluba poslanika Stranke demokratske akcije, predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edita Velić donijela je 25. aprila 2019. godine odluku prema kojoj je Aida Obuća imenovana za kandidatkinju za premijerku Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Istog dana, imenovana kandidatkinja je, u skladu s pravilima procedure, dostavila  predsjedavajućoj Skupštine prijedloge u vezi s izborom ministara u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su proslijeđeni privremenoj Komisiji za izbor i imenovanja.

Nakon što je razmotrila ovaj prijedlog, komisija je utvrdila prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji je upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Materijali u vezi s izborom premijera i članova vlade trebali bi se razmatrati na 5. vanrednoj sjednici Skupštine koja je zakazana za petak, 26.04.2019. godine s početkom u 10.00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.