• OBJAVLJENO: 06.05.2019.
Prva radna posjeta Vlade BPK Goražde i premijerke Aide Obuće Gradskoj upravi Goražda
Jačanje uzajamne saradnje i realizacija zajedničkih projekata s Gradskom upravom Grada Goražda bit će prioritet u radu Vlade

Članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na čelu s premijerkom Aidom Obućom, danas su boravili u prvoj radnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Goražda, gdje su se susreli s gradonačelnikom Muhamedom Ramovićem i njegovim pomoćnicima.

Prema riječima premijerke, današnja posjeta Gradskoj upravi Goražda potvrda je opredjeljenja Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da i u budućnosti radi na jačanju dobrih odnosa s ovom gradskom upravom koji će se, prije svega, zasnivati na prijateljskim i partnerskim osnovama.

– Današnji sastanak je bio jako kvalitetan iz razloga što smo se dotakli tema iz nadležnosti svih ministarstava. Vidjeli smo koji su to problemi koje treba rješavati i ono oko čega smo se svi složili jeste da ćemo pred ovu Vladu i pred Gradsku upravu posložiti određene prioritete koji su gorući te raditi na njihovom rješavanju, imajući u vidu finansijsku mogućnost rješavanja tih problema – kazala je ona.

Načelnik Muhamed Ramović ukazao je na dobru saradnju Vlade i Gradske uprave u prethodnom periodu, kao i na potrebu njenog daljeg unaprjeđenja.

– Danas smo prešli sve oblasti i razmatrali sve one probleme koji nas očekuju u narednom periodu. Tim pomoćnika načelnika izrazio je opredjeljenje da zajednički djelujemo na svim projektima, jer samo tako možemo doprinijeti i kantonu i našem gradu – kazao je on.

Kako ističe premijerka Aida Obuća, finansijska stabilnost Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je od presudnog značaja kako za samo funkcionisanje kantona, tako i za projekte na kojima će Vlada i Gradska uprava Goražda zajednički raditi u narednom periodu.

S tim ciljem će, kako je istaknuto, biti potrebno stvoriti uvjete za što racionalnije trošenje budžetskih sredstava u ovoj godini.

– Budžet BPK Goražde za 2019. godinu jeste budžet koji nije kreirala ova Vlada. Ministri su dobili zadatak koji oni već izvršavaju a to je da skeniraju budžete svojih ministarstava i da urade prijeko potrebne uštede. Dakle, mi ćemo morati raditi rebalans budžeta za 2019.godinu i ponuditi budžet koji će biti zasnovan na realnim osnovama – kazala je premijerka BPK Goražde.

Osim o projektima, na sastanku je bilo riječi i o drugim pitanjima čije rješavanje je, prema nadležnosti, podijeljeno na Kanton i Gradsku upravu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.