• OBJAVLJENO: 07.05.2019.
Press konferencija u Goraždu povodom predstojećeg Susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH
U GORAŽDE DOLAZI VIŠE OD 600 DOBITNIKA NAJVEĆIH RATNIH PRIZNANJA „ZLATNI LJILJAN I ZLATNA POLICIJSKA ZNAČKA“ FEDERACIJE BIH

-S radošću dočekujemo naše saborce, naše prijatelje i sve one koji će doći da nam se pridruže na ovoj velikoj manifestaciji. Učinili smo sve da ona bude organizovana na maksimalnom nivou i da potvrdi naše tradicionalno gostoprimstvo. Spremni smo za ovaj veliki događaj koji za cijeli BPK Goražde i Grad Goražde predstavlja i priznanje za nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije – rekao je Derviš Hadžić Dedo, predsjednik Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja „ Zlatni ljiljan“ BPK Goražde na današnjoj press konferenciji.

Press je organizovan u povodu 21.susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja „ Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka“ FBiH koji će se u Goraždu održati 9. maja.
Više od 600 dobitnika najvećih ratnih priznanja u FBiH, u okviru susreta u Goraždu položiće cvijeće na Centralnom spomen obilježju braniocima grada, a zatim će u šetnji proći ulicama Goražda da bi cvijeće položili i uz Spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992 – 1995.godina.

U Velikoj sali Centra za kulturu Goražde biće održana svečana akademija na kojoj će, kako se očekuje, govoriti i visoki zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti FBiH, BPK Goražde i Grada Goražde.

Uvod u ovu značajnu manifestaciju na kojoj će se susresti saborci u odbrani BiH i Goražda biće okrugli sto ( srijeda, 8. maj, 18 sati u Velikoj sali Centra za kulturu) na kome će biti riječi o agresiji na Goražde i činjenici da do sada za zločine nad stanovništvom Goražda niko nije procesuiran pred zvaničnim pravosudnim organima BiH. Zato je i naslov okruglog stola „ Zločin bez kazne“ .

O organizaciji ovog okruglog stola na pressu je govorio Kasim Brdar, predsjednik Fondacije „ Istina za Goražde“ .

Podršku organizaciji Susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja u FBiH, na press konferenciji dao je i resorni ministar Edin Aganović.

www.bpkg.gov.ba/Novina “Glas Goražda”

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.