• OBJAVLJENO: 04.06.2005.
Održan sastanak Odbora za obilježavanje značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995

Planinari uskoro kreću na pohod stazama Grepka-„Puta života“

Članovi Odbora za obilježavanje značajnih datuma, usvojili su Izvještaj o nedavno završenoj manifestaciji „Dani otpora“, te razmatrali prispjele aplikacije za Program obilježavanja manifestacije „Grebak-put života“, koja će se, prema utvrđenom kalendaru obilježavanja održati 10. 11. i 12. 06. 2005. godine. Prihvaćen je program Bošnjačkog planinarskog društva „Goražde-Maglić“, koji tradicionalno u povodu obilježavanja ovog datuma organizuje pohod planinara stazama „Puta života“, a razmatran je i usvojen Program Organizacionog odbora za održavanje 11. memorijalnog malonogometnog turnira „Meho Drljević i saborci „ , koji se organizuje u znak sjećanja na ovog istaknutog komandanta i njegovih saboraca.
Program i finansijski plan obilježavanja ovih značajnih datuma u narednim danima biće predloženi Vladi kantona na usvajanje.
Na ovom sastanku dogovoreno je takođe, da se zvanično otvaranje ove manifestacije, uz prigodne govore kantonalnih i općinskih zvaničnika, održi u petak, 10.06.2005. godine u 14,00 sati pred Gradskom dvoranom „Mirsad Hurić“ u Goraždu, gdje će se okupiti učesnici ovog planinarskog pohoda sa područja našeg kantona i iz svih krajeva Federacije BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.