• OBJAVLJENO: 23.05.2019.
Održani „Dani školskog sporta na području BPK Goražde“
Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika mladih

Odlukom Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, 23. maj određen je kao „Dan školskog sporta na području BPK Goražde“.

Ova sportska manifestacija, koju pored resornog ministarstva organizuju Aktiv nastavnika sporta BPK Goražde i Atletski klub „Goražde“, započela je jutros, u kojoj su učešće uzeli učenici svih osnovnih i srednjih škola te vrtića s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pored sportskih aktivnosti u školama, Atletski klub Goražde organizovao na Gradskom stadionu atletsko takmičenje za djecu predškolskog uzrasta i djecu iz goraždanskih vrtića.

-Sa radošću smo prihvatili obavezu da budemo suorganizatori u ovom Danu školskog sporta i sporta za mališane, u dijelu vezanom za atletska takmičenja. Vidite kako se djeca raduju i koliko im ovo znači. Zato svi oni zaslužuju zvanje pobjednika. – rekao je predsjednik AK „Goražde“ Zaim Šuman.

Ovo atletsko tamičenje podijeljeno je u tri dijela. Svakako, najtraktivnija bila je tradicionalna Ciciban utrka za dječake i djevojčice, a najboljim učesnicima nagrade su uručili  premijerka BPK Goražde Aida Obuća i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija.

„Cilj nam je da kroz kreiranje sportskih aktivnosti  podstičemo zdrave, životne navike mladih. Jutros sam obišao sve škole i mogu reći da je atmosfera pozitivna, što predstavlja jedan uspjeh“-istaknuo je ministar Arman Bešlija.

U veselom i pozitivnom duhu proteklo je i atletsko takmičenje naših najmlađih. Iako su svi bili pobjednici, izdvojit ćemo imena onih koji su osvojili medalje.

U Ciciban utrci za djevojčice najbolja je bila Nejla Kadrić, drugo mjesto osvojila je Edna Hrelja, a treće Ajša Pjano.

U utrci za dječake zlatna medalja pripala je Farisu Mandžu, srebrena Emiru Bardaku, a bronzana Armanu Oruču.

U igrama na atletskom poligonu, od dječaka starije grupe prvo mjesto osvojio je Emir Bardak, drugo mjesto pripalo je Berinu Žugi, a treće Faruku Kanliću.

Od djevojčica starije grupe najbolja je bila Naida Muharem, drugo mjesto osvojila je Amila Uhota, a treće mjesto Hana Sijerčić.

Na atletskom poligonu od dječaka predškolskog uzrasta najbolji je bio Vedad Valjevčić, drugo mjesto osvojio je Faris Mandžo, a treće Faris Pezo.

Od djevojčica predškolskog uzrasta u igrama na atletskom poligonu najbolja je bila Ajša Pjano, drugo mjesto osvojila je Merjem Herak, dok je treće mjesto pripalo Nejli Kadrić.

Svim učesnicima podijeljene su zahvalnice za učešće na atletskom takmičenju i skromni pokloni.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.