• OBJAVLJENO: 23.05.2019.
Sastanak premijerke BPK Goražde i resorne ministrice s predsjednicom Kantonalnog suda
Razgovarano o radu i problematici u funkcioniranju Kantonalnog suda u Goraždu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić danas su se sastale s predsjednicom Kantonalnog suda u Goraždu Semijom Kuljuh.

Ovom prilikom, premijerka i resorna ministrica upoznate su s radom Kantonalnog suda, s posebnim fokusom na uspješnost i efikasnost u njegovom radu. Istaknuto je da je u dosadašnjem radu ovog suda riješen veliki broj predmeta, pri čemu je naglašena veoma dobra saradnja i koordinacija aktivnosti s drugim kantonalnim sudovima.

Na sastanku je također razgovarano i o problematici u svakodnevnom radu suda, pri čemu je ukazano na problem loše krovne konstrukcije, kao i potrebu rekonstrukcije zgrade u kojoj je on smješten.

S tim u vezi, potvrđeno je da su u ovoj sedmici završeni radovi na djelimičnoj sanaciji krovne konstrukcije, koji su finansirani sredstvima iz Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te je naglašeno da će se intenzivirati napori kako bi se što skorije stvorili uslovi za potpunu rekonstrukciju krovne konstrukcije, kao i zgrade u kojoj se, osim Kantonalnog sudam nalaze i druge institucije.

Navedeno je također da je jedan od problema u funkcioniranju Kantonalnog suda Goražde i nedostatak sudija zbog odlaska sudija u penziju.

Po završetku razgovora, iskazana je puna podrška radu ovog suda u okviru nadležnosti Vlade i resornog ministarstva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.