• OBJAVLJENO: 10.06.2019.
Sastanak premijerke BPK Goražde s predstavnicima finansijera i implementatora projekta
Iskazana spremnost za nastavak saradnje u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP)

Predstavnici UNDP-a i Švicarske ambasade u BiH danas su boravili u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, a cilj posjete bili su razgovori o nastavku saradnje na Projektu integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji se na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde realizira od 2016. godine.

Na sastanku, kojem su uz premijerku Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidu Obuću i koordinatoricu Kantonalnog odbora za razvoj Melidu Hadžiomerović prisustvovali predstavnici UNDP-a – voditeljica Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) Aida Laković-Hošo i savjetnik za upravljanje razvojem Nasir Nalić, te predstavnica Švicarske ambasade Alma Zukorlić, razmijenjene su informacije o proteklim aktivnostima na ovom projektu.

Nakon što su rezimirani rezultati dosadašnjeg toka projekta, u okviru kojeg je izrađena i Strategija razvoja BPK Goražde za period 2016-2020. godina, premijerka Aida Obuća iskazala je spremnost za nastavak započete saradnje čiji osnovni cilj je stvaranje osnova za kvalitetnije strateško planiranje razvoja na području kantona.

Osnovni cilj Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a realizira UNDP BiH, je da podrži uspostavu i jačanje funkcionalnog sistema planiranja i upravljanja razvojem na lokalnom, kantonalnom i enitetskom nivou, kao i da osigura kvalitetniju provedbu javnih politika, pružajući time doprinos sveukupnom razvoju BiH.

Na sastanku je istaknuto da su već započele pripremne aktivnosti na izradi Nacrta strategije razvoja Federacije BiH 2021-2027. godina, na koju će biti naslonjene i buduće razvojne strategije svih kantona u FBiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.