• OBJAVLJENO: 12.06.2019.
Održana godišnja sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Usvojeni programski dokumenti Vlade i Skupštine BPK Goražde za 2019. godinu

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala svoju godišnju sjednicu na kojoj su razmatrani programski dokumenti iz nadležnosti Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu te realizacija ciljeva i mjera u protekloj godini.

Kao prva tačka dnevnog reda razmatran je i utvrđen dokument pod nazivom „Implementacija ciljeva i politika Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2018. godinu“.

U okviru rasprave o Programu rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu, predsjedavajuća Skupštine Edita Velić (DF) uložila je amandman kojim je predloženo da se u trećem tromjesečju ove godine održi tematska sjednica Skupštine posvećena sportu na području Bosansko-podrinjeskog kantona Goražde. Amandman je, nakon izjašnjavanja Skupštine, postao sastavni dio usvojenog Programa rada Skupštine za ovu godinu.

Program rada Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019. godinu koji je danas i usvojen, obrazložila je premijerka Aida Obuća.

U svom izlaganju, ona je navela koji su to glavni ciljevi iz nadležnosti svih kantonalnih ministarstava na kojima će se raditi u ovoj godini. Kako je istaknuto, zacrtane mjere u programu rada Vlade imaju za cilj da poboljšaju trenutno stanje u svim oblastima od značaja za život građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kako je naglašeno, s tim ciljem, u fokusu rada Vlade bit će kreiranje i provođenje odgovarajućih politika u okviru svih resora, s posebnim akcentom na stabilizaciju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te racionalno i namjensko trošenje budžetskih sredstava.

Istaknuto je također da je zbog kašnjenja u formiranju Vlade u novom sazivu, rok za realizaciju njenog godišnjeg plana rada samo šest mjeseci, ali da će se uložiti maksimalni napori kako bi se ispunio što veći broj planiranih zadataka i aktivnosti.

Pod četvrtom tačkom dnevnog reda razmatrani su ciljevi i politike Bosansko-podirnjskog kantona Goražde za 2019. godinu, na koje je Klub SDP-a uložio niz amandmana.

Nakon očitovanja Vlade na predložene amandmane, premijerka Aida Obuća upoznala je Skupštinu o tome koji amandmani su prihvaćeni, te konstatovala da je dio uloženih amandmana već sadržan u programiranim ciljevima i politikama za ovu godinu, na koje je Skupština danas dala saglasnost.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.