• OBJAVLJENO: 13.06.2019.
Prva radna posjeta privrednim društvima na području kantona
Vlada BPK Goražde posjetila privredne subjekte na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“

U skladu s ranijim najavama, članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođeni premijerkom Aidom Obućom danas su posjetili goraždanske privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“.

Na sastancima s predstavnicima menadžmenta firmi UNIS „Ginex“ d.d., Pobjeda „Technology“ i Tvornica alata „Goražde“, kojima je prisustvovao i dopredsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edim Fejzić, razgovarano je o trenutnim aktivnostima ovih firmi, kao i njihovim budućim planovima.

Osim upoznavanja novog saziva Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s menadžmentom pomenutih privrednih subjekata, cilj posjete bili su i razgovori o mogućim načinima saradnje na stvaranju boljeg poslovnog okruženja na području kantona.

Kako je istaknuto, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je prvi kanton u Federaciji BiH koji bi uskoro trebao dobiti Zakon o lokalnom poslovanju koji uređuje najvažnija pitanja u oblasti lokalnog poslovanja, uključujući i stvaranje pretpostavki za novo investiranje.

Također, razgovarano je i o mogućnostima upošljavanja djece šehida i poginulih boraca kojih je, prema evidenciji kantonalne Službe za zapošljavanje 68, s obzirom da je najavljeno skoro objavljivanje javnog poziva za sufinansiranje zapošljavanja lica iz ove boračke kategorije na period od godinu dana.

Tokom sastanaka, iskazana je spremnost za nastavak saradnje koja će doprinijeti stvaranju boljih uslova za poslovanje lokalnih privrednih subjekata, te otvaranje novih radnih mjesta.

U narednim danima, u planu Vlade je obilazak i drugih privrednih subjekata na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.