• OBJAVLJENO: 18.06.2019.
Vlada BPK Goražde posjetila građevinske firme „Okac“ d.o.o. i GPD „Drina“ d.d.
Iskazana spremnost za međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata na prostoru BPK Goražde

U okviru posjeta privrednim subjektima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom,  posjetila je juče  firme „Okac“d.o.o. i  GPD „Drina“ d.d. .  Sastanku sa menadžmentom ovih firmi prisustvovala je i direktorica MPI „Mlin“ Ustikolina, kao i predsjedavajuća i dopredsjedavajući Skupštine BPK Goražde Edita Velić i Edim Fejzić.

Tokom posjete razgovarano je o planovima ovih firmi u narednom periodu te mogućoj podršci Vlade BPK Goražde u njihovoj realizaciji.

Kada je u pitanju građevinski sektor u BPK Goražde, ocjena je da su u ovoj oblasti do sada postignuti veoma dobri rezultati, pogotovo ako se uzme u obzir stambena izgradnja u posljednjih nekoliko godina.

Kako je i prilikom ove posjete istaknuto, Programom rada Vlade i Skupštine BPK Goražde u ovoj godini planirano je donošenje Zakona o lokalnom poslovanju, kojim bi se dala značajna podrška privrednim subjektima. Takođe, razgovarano je i o donošenju novih zakonskih rješenja koja bi doprinijela stvaranju kvalifikovane radne snage za potrebe poslovanja privrednih subjekata na prostoru našeg kantona.

U konačnici, iskazana je spremnost  kako Vlade BPK Goražde, tako i ovih privrednih subjekata  na međusobnu saradnju sve u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za poslovanje i život građana na prostoru našeg kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.