• OBJAVLJENO: 19.06.2019.
Vlada BPK Goražde posjetila Opštinu Novo Goražde
Razgovarano o poboljšanju  međusobne saradnje

S ciljem postizanja što bolje međuentitetske saradnje, u posjeti Opštini Novo Goražde, Republika Srpska danas je boravila delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom.

Na sastanku sa načelnicom Milom Petković, predsjednikom i dopredsjednikom Skupštine  Opštine Ibrahimom Drljevićem i Fuadom Mašićem, te načelnikom Odjeljenja za poslove Opštinske uprave Borišom Jakšićem, razgovarano je o zajedničkoj saradnji koja između ostalog podrazumijeva stvaranje pretpostavki za kandidovanje zajedničkih projekata prema evropskim fondovima.

Takođe, razgovarano je i o podršci povratničkim porodicama kako u općine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, tako i u općinu Novo Goražde, u pogledu realizacije infrastrukturnih projekata, u cilju održivog povratka.

Nakon posjete Opštini, delegacija Vlade BPK Goražde posjetila je i izložbu djela nastalih u okviru prvog Sabora grafičara „Todor Ljubavić“, postavljenoj povodom 500 godina Goraždanske štamparije u porti crkve Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.