• OBJAVLJENO: 21.06.2019.
U toku asfaltiranje pristupnog puta prema budućoj deponiji Trešnjica
Premijerka BPK Goražde i ministar za urbanizam obišli radove koji se izvode na ovom lokalitetu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić, zajedno sa gradonačelnikom Grada Goražde Muhamedom Ramovićem,  obišli su danas dionicu na kojoj se izvode radovi asfaltiranja prisupnog puta prema deponiji Trešnjica.

Investitor je Grad Goražde, a kako je danas istaknuto, resorno ministarstvo i Vlada BPK Goražde nastojat će i dalje pružati podršku kako bi se realizovao ovaj projekat.

„Grad Goražde ima punu podršku Vlade BPK Goražde i resornog ministarstva. Ova deponija inače je planirana Prostornim planom, tako da ovdje nije bilo nikakvih prepreka za neku dalju realizaciju od samih puteva i same lokacije. Što se tiče zakonske regulative, ona je riješena ali su finansije bile problem, ali to je u obavezi Grada Goražde. Kada je riječ o administrativnim preprekama koje smo imali one su otklonjene  i mislim da je ovo  neko solomonsko rješenje kako bismo svi bili  zadovoljni  ovim projektom“- kazao je ministar Krunić.
Prema riječima gradonačelnika Grada Goražde Muhameda Ramovića, postavljanjem asfalta na ovoj dionici puta biće riješen gorući problem prilaska budućoj deponiji na lokalitetu Trešnjica.

„Završetkom asfaltiranja mi možemo pripremati kasete i početi  sa odlaganjem, međutim uporedo s tim tražimo i trajno rješenje za izgradnju ove regionalne, odnosno naše gradske deponije. Očekujem podršku Vlade BPK Goražde u većem kapacitetu, jer mi moramo zajednički ovaj projekat privesti kraju“-riječi su gradonačelnika Grada Goražde Muhameda Ramovića.

Asfaltiranje ove dionice planirano je u dužini 1.400 metara kvadratnih. Vrijednost investicije je 500.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.