• OBJAVLJENO: 26.06.2019.
Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline
Započeli radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Lamela H-4

Danas su započeli radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Lamela H-4 u Goraždu a nosilac ovog projekta, u okviru kojeg je izgrađena i Lamela H-3, je Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Prema riječima resornog ministra Bojana Krunića, javni poziv za prodaju stanova je zatvoren, a GPD „Drina“, kao izvođač radova je u procesu zaključivanja predugovora sa krajnjim kupcima.

Cjelokupnim projektom obuhvaćena je izgradnja ukupno 51 stambene jedinice, a do sada su izvedeni grubi građevinski radovi na Lameli H-3.

– Odrađeni su  svi vanjski radovi osim fasade i stolarije, uključujući i završnu kosu ploču. Trenutno je u toku zidanje pregradbenih zidova termo-blokovima, završena je izgradnja 5. i započeta izgradnja 6. etaže. Završena je hidro-izolacija i elektroinstalacije jake i slabe struje te je struja razvedena do 2. sparata – kazao je ministar Krunić.

On je ovom prilikom podsjetio da je projekt inicirala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koja je putem resornog minsitarstva izdvojila sredstva za njegovo sufinansiranje.

– Ministarstvo za urbanizam, odnosno Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sufinansira izgradnju po kvadratu, znači, za Lamelu H-3 je izdvojeno 300.000,00 dok je za Lamelu H-4 izdvojeno 270.000,00 KM – kazao je ministar Bojan Krunić.

Istaknuto je cilj ovog projekta, kao i ranijih projekata Lamele H-1 i Lamele H-2, bio da se omogući nabavka stanova po povoljnim uslovima, tako da je ovom izgradnjom omogućeno  da cijena kvadratnog metra stambenog prostora u Lameli H-3 bude 1.025,00 KM, dok će cijena stambenog prostora po kvadratu u Lameli H-4 iznositi 1.049,00 KM.

Resorni ministar je kazao da će radovi na dovršetku Lamele H-3 teći će paralelno s izgradnjom Lamele H-4, te je ocijenjeno da bi tehnički prijem ovih stambenih objekata, ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom, mogao biti obavljen već u maju 2020. godine.

Ovom prilikom istaknuto je da će u toku izvođenja radova na Lameli H-4 biti potrebno izvršiti privremene tehničke prilagodbe radi same izgradnje, a koje se odnose na zatvaranje dijela obližnjeg sporednog puta.

– Lamela H-4 neće izlaziti na sporednu ulicu, ali će se ta ulica dijelom zatvoriti, otprilike njena polovina radi izgradnje skele, jer takvi su gabariti zgrade – kazao je resorni ministar.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.