• OBJAVLJENO: 26.06.2019.
Delegacija Kantona Sarajevo
U posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je posjetila delegacija Kantona Sarajevo, predvođena predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom. Na sastanku sa ministricom našeg kantona Nizamom Rišljanin, a kojem su prisustvovali  predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić, komesar Uprave policije MUP-a BPK Goržde Adem Laković te predsjedavajući Komisije za sigurnost Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, razgovarano je sigurnosnoj situaciji i međusobnoj saradnji ova dva kantona, kao i podršci Kantona Sarajevo Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Kako je istaknuto, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo će nastojati i u budućnosti pružati podršku ovom ministarstvu.

„Željeli smo da se upoznamo sa činjenicama u pogledu sigurnosne situacije na području BPK Goražde, problemima u funkcionisanju ministarstava unutrašnjih poslova gdje ja kao ministar mogu da pružim podršku mojoj kolegici ovdje na području BPK Goražde u onom što poduzima u pogledu rukovođenja ministarstvom. Mi kao kanton koji ima najviše finansijskih sredstava možemo ponuditi i neku vrstu finansijske podrške. Pored svih ostalih, danas smo dogovorili da obezbijedimo nedostajuća sredstva za kupovinu materijalno- tehničkih sredstava, posebno oružja i municije; isto tako ćemo finansirati obuku kadeta za buduće policijske službenike s obzirom da određeni broj policijskih službenika nedostaje za funkcionisanje ovog ministarstva”, izjavio je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražda Nizama Rišljanin ovom prilikom istaknula je tešku finansijsku situaciju u ovom kantonu.

„Mi smo kolegama predočili tešku finansijsku situaciju unutar kantona, a ono što je značajno jeste da nam oni daju podršku.  Ovo je nastavak duge i ugodne saradnje te se nadam da će i ovaj sastanak imati pozitivne rezultate i učiniti da naša policija bude bolje opremljena a sam naš kanton bude bolje zaštićen”, izjavila je nakon sastanka Nizama Rišljanin, ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković istaknuo je značaj dobre saradnje ova dva kantona.

„Kad bi administrativno uvezali ova dva kantona, po meni bi to bilo najbolje rješenje, a s obzirom  da to još nije slučaj, mi pokušavamo na svim poljima, koliko god je to moguće, pomagati razvoj i napredak i Grada i Kantona Goražde.  Goražde je bedem odbrane, ulaz, kapija BiH i sigurno je svima nama bitan broj policajaca, njihova opremljenost i to je nešto o čemu ćemo uvijek voditi računa i hvala Bogu, u prilici smo da u tom segmentu pomognemo i finansijski i operativno i tehnički i intelektulno u nekim procesima i vrlo rado se stavljamo na raspolaganje“-ističe predsjedavajući Konaković.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.