• OBJAVLJENO: 01.07.2019.
Iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava sportskim klubovima

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Arman Bešlija danas je sa predstavnicima sportskih klubova potpisao ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za redovne programe na nivou našeg kantona za 2019.godinu.

Ugovore je potpisalo šesnaest sportskih klubova, a vrijednost ugovora je 280.000 KM.

Prema riječima ministra Bešlije, sredstva su dodijeljena u skladu sa uslovima i kriterijima za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou BPK Goražde.

„Kriteriji su ranije određeni i takvi su kakvi jesu,  ali u budućnosti postoji mogućnost da svi zajedno sjedemo i napravimo nove kriterije koji bi odgovarali svima. Također, postoji nezadovoljstvo kreiranjem budžeta za ovu godinu, jer sredstva za ovu namjenu su manja, ali ćemo se truditi da se ta sredstva u narednom periodu povećaju, jer sport je potreban ovom gradu.   Ovi sportski klubovi što rade je za svaku pohvalu, a Ministarstvo i Vlada BPK Goražde će u skladu s mogućnostima nastojati da podržavaju njihove aktivnosti“-riječi su ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Armana Bešlije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.