• OBJAVLJENO: 02.07.2019.
U toku izvođenje radova na modernizaciji parking prostora ispred Industrijske zone „Pobjeda“
Podršku realizaciji projekta  između ostalih pružila i Vlada BPK Goražde  

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović, ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić i ministar za privredu Mensad Arnaut posjetili su danas lokalitet Industrijske zone „Pobjeda“ gdje se izvode radovi na modernizaciji  parking prostora.

Radi se o zajedničkom projektu Vlade Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde u kojem su učešće uzeli i privredni subjekti koji egzistiraju na prostoru Industrijske zone „Pobjeda“. Vrijednost projekta je 267.000 KM.

Ovo je  primjer dobre saradnje Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražde te privrednih subjekata u stvaranju što boljeg ambijenta za poslovanje privrednih subjekata na prostoru našeg kantona-  kazala je ovom prilikom premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

„ Aktivnosti vezane za realizaciju ovog projekta započete su u 2018.godini, a finansijski će se realizirati u 2019.godini.  Radi se o namjenskim sredstvima i mi smo ih planirali u budžetu BPK Goražde za 2019.godinu. Kada je riječ o planovima za narednu godnu, dogovorit ćemo se koji su to infrastrukturni projekti prioritet, kako bi smo u skladu sa mogućnostima pomogli privredi na prostoru našeg kantona“-riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Prema riječima gradonačelnika Grada Goražde ovaj projekat je od višestruke koristi kako za privredne subjekte tako i za građane koji žive na ovom području.

„ Podršku ovom projektu pružila je i Vlada Federacije BiH u iznosu od 100.000 KM. Implementacijom ovog projekta  dobijamo potpuno novi izgled grada, a  od velikog  značaja  je i za privredne subjekte  koji na lokalitetu Industrijske zone „Pobjeda“ zapošljavaju veliki broj naših sugrađana“-istaknuo je gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.