• OBJAVLJENO: 04.07.2019.
Predstavnici Uprave civilne zaštite BPK posjetili deminersko radilište Nekopi
Izražena zahvalnost MAG-u na dosadašnjim aktivnostima

Predstavnici Kantonalne uprave civilne zaštite BPK-a Goražde izvršili su juče posjetu i obilazak deminerskog radilišta Nekopi, gdje nevladina humanitarna organizacija MAG izvodi radove na projektu MSP Nekopi.

Tom prilikom, predstavnici MAG-a Miomir Pipović, oficir za internu kontrolu kvaliteta i Muhamed Musić, vođa radilišta informisali su predstavnike civilne zaštite BPK-a Goražde da se radovi izvode planiranom dinamikom.

Vezano za minski incident (deminersku nesreću) koja se nedavno dogodila na ovom radilištu informisali su da se povrijeđeni demineri nalaze na bolničkom liječenju, oporavljaju i da im se stanje popravlja.

Direktor KUCZ-e BPK-a Goražde Ramo Živojević, u ime Kantonalnog štaba civilne zaštite i Vlade BPK-a Goražde, izrazio je zahvalnost pripadnicima humanitarne deminerske organizacije MAG na do sada urađenom na projektu MSP Nekopi kao i ranijim aktivnostima koje je ova organizacija tokom 2017. i 2018. godine provodila na području BPK-a Goražde, te im zaželio sreću u daljem radu.

Razgovarano je i o mogućim daljim angažmanima ove respektabilne deminerske organizacije na području BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.