• OBJAVLJENO: 17.07.2019.
Premijerka BPK Goražde na prvom zvaničnom sastanku sa  predstavnicima Općeg udruženja „Stari zanati“ obrtnika Grada Goražde
Obećana podrška Vlade BPK Goražde u radu ovog udruženja

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća danas je upriličila sastanak sa predstavnicima Općeg udruženja „Stari zanati“ obrtnika Grada Goražde na kojem je razgovarano o aktivnostima ovog udruženja te problematici u ovoj oblasti poduzetništva na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Opće udruženje „Stari zanati“ obrtnika Grada Goražde jedno je od najstarijih udruženja na prostoru našeg kantona koje se može pohvaliti sa nizom dobrih i uspješnih aktivnosti u periodu svog postojanja. Iako se posljednjih godina susreću sa problemima u poslovanja ove djelatnosti ,uzimajući u obzir činjenicu da stari zanati izumiru, ovo udruženje nastoji da održi tradiciju starih zanata na prostoru našeg kantona.

Predsjednik Udruženja „Stari zanati“ Grada Goražde Safet Efendić upoznao je premijerku o trenutnim aktivnostima ovog udruženja, a premijerka BPK Goražde  Aida Obuća obećala je podršku u njihovom radu, u skladu s mogućnostima Vlade BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.