• OBJAVLJENO: 17.07.2019.
U zgradi Vlade BPK Goražde održan sastanak sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja
Obećana podrška Vlade BPK Goražde u realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti boljem statusu boračke populacije na prostoru BPK Goražde

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, ministar za boračka pitanja Edin Aganović i ministar za finansije Mirsad Agović sastali su se danas sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je razgovarano o problematici s kojom se susreću ova udruženja u svom radu te problematici boračke populacije na prostoru našeg kantona.

Između ostalog, razgovarano je o Zakonu o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica koji je juče usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH, a koji između ostalog propisuje egzistencijalnu naknadu nezaposlenim demobilisanim borcima. Po ovom zakonu obaveza kantona  je da u skladu sa svojim mogućnostima za bivše borce mlađe od 57 godina uredi uslove, način i postupak ostvarivanja ovog prava.

Takođe, razgovarano je i o zajedničkim aktivnostima vezanim za obilježavanje značajnih događaja i datuma iz odbrambeno- oslobodilačkog rata, s akcentom na aktivnosti vezanim za učešće u organizaciji Manifestacija „Odbrana BiH-Igman 2019“, „Grebak-Put života 2019“ te 18. septembar, Dan oslobođenja BPK i Grada Goražde.

Ovom prilikom obećana je podrška aktivnostima i radu ovih udruženja, s ciljem pružanja adekavatne podrške  pripadnicima boračke populacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.