• OBJAVLJENO: 30.07.2019.
Predstavnici BPK Goražde i Gradske uprave Grada Goražda
Zajednički obilazak radova na rekonstrukciji dionice magistralne ceste M-20 koja prolazi kroz ulicu Sinan-paše Sijerčića

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, ministar za privredu Mensad Arnaut i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović danas su  obišli mjesto u ulici Sinan-paše Sijerčića u Goraždu na kojem se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dijela magistralne ceste M-20.

Ovom prilikom, predstavnici izvođača radova i predstavnici nadzora upoznali su kantonalne i gradske zvaničnike s dinamikom izvođenja radova na ovom projektu čiji investotor je JP „Ceste FBiH“ i u okviru kojeg je, u sklopu potpune rekonstrukcije, planirana odvodnja površinskih koje su ranije stvarale velike probleme na na ovoj dionici puta.

„Goražde je trenutno jedno veliko gradilište. Radi se o projektima rekonstrukcije i modernizacije  cesta u užem gradskom jezgru, koji bi se trebali realizovati u roku od šest mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao. Projekat je višemilionski i cilj nam je da se on realizuje što kvalitetnije. Jeste da malo duže traju radovi, ali to je iz razloga što se želi svaki segment uraditi kvalitetno i profesionalno. Ja se nadam da će se ovi radovi okonačati u predviđenom roku i da ćemo imati bolji i ljepši izgled grada na koji ćemo svi zajedno biti ponosni“- kazala je ovom prilikom premijerka Aida Obuća.

Zbog izvođenja radova u ulici Sinan-paše Sijerčića saobraćaj je preusmjeren dvosmjerno kroz ulicu  Kulina Bana, što, prema riječima gradonačelnika Goražda, stvara poteškoće.

„U narednih mjesec dana bi trebali završti ovu ulicu, što će omogućiti bolju funkciju saobraćaja. Poslije se kreće sa radovima u ulici Seada Sofovića-Sofe, ali to nam neće smetati u odvijanju saobraćaja, jer ćemo do tada imati omogućen saobraćaj u dvije kolovozne trake, tako da ćemo s te strane olakšati svima nama. Uskoro počinje i izgradnja mosta Žrtava Srebrenice gdje mi moramo zatvoriti most za saobraćaj i otvoriti most Alije Izetbegovića, tako da ćemo tražiti najbolje rješenje, posebno vezano za teretna vozila. Most je zaista dotrajao i kada su bile poplave, tada smo zabranili i korištenje tog mosta.  Ja ovom prilikom molim građane da imaju strpljenja, jer najvažnije je da se uspješno realizuju ovi projekti na zadovoljstvo svih građana“- riječi su gradonačelnika Muhameda Ramovića.

Prema procjeni izvođača,  radovi bi trebali biti završeni početkom mjeseca septembra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.