• OBJAVLJENO: 31.07.2019.
Projekti modernizacije JP „Ceste FBiH“ na području BPK Goražde
Obilazak radova na izgradnji kružnog toka u goraždanskom naselju Vitkovići

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Grada Goražda Muhamed Ramović danas su posjetili lokalitet u goraždanskom naselju Vitkovići, gdje je u toku realizacija Projekta izgradnje kružnog toka na dionici magistralnog puta M-20. Vrijednost projekta je oko 1.000.000 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedilo je JP „Ceste Federacije BiH“ u sklopu Projekta rekonstrukcije i sanacije magistralnih cesta u FBiH.

Prema riječima predstavnika nadzora, radovi na ovom kružnom toku teku planiranom dinamikom, pa je u vezi s tim iskazano zadovoljstvo predstavnika gradske i kantonalne vlasti, posebno zbog činjenice što se radovi izvode prema savremenim standardima, što je slučaj i kod ostala tri projekta JP „Ceste FBiH“ koji se trenutno realizuju na području Goražda.

„Kako smo mogli čuti od izvođača radova, prilikom izgradnje pazi se na svaki detalj i nadam se da ćemo u konačnici imati jedno savremeno rješenje, dakle, kružni tok koji će omogućiti bolje i lakše odvijanje saobraćaja na ovom području“ – kazala je premijerka Aida Obuća.

Kako je naglašeno, ovaj projekt je od posebnog značaja, prvenstveno zbog činjenice što se na ovom lokalitetu nalazi industrijska zona u okviru koje posluju veliki privredni subjekti za koje je putna infrastruktura važan faktor u poslovanju.

„Na ovom lokalitetu imamo jednu veliku industrijsku zonu te odvijanje pojačanog saobraćaja, tako da smo  mi  nastojali da ovaj projekat realizujemo kako bismo izbjegli gužve te eventualne komplikacije u sabraćaju. Nakon prihvatanja projekta od strane JP „Ceste FBiH“, mi smo izvršili eksproprijaciju koja obuhvata i privatnu imovinu naših građana, gdje nismo imali nikakvih problema jer su građni bili savjesni, tako da smo mi sa svoje strane izvršili sve pripreme a JP „Ceste FBiH“ je imalo razumijevanja prema ovom projektu“ – istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Muhamed Ramović.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.