• OBJAVLJENO: 01.08.2019.
Predstavnici Privredne komore FBiH u posjeti BPK Goražde
Sastanak premijerke BPK Goražde i ministara privrede i finansija s potpredsjednikom Privredne komore FBiH

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravila delegacija Privredne komore FBiH predvođena potpredsjednikom Mirsadom Jašarspahićem.

Bila je ovo prva radna posjeta predstavnika federalne Privredne komore Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u novom sazivu, tokom koje je razgovarano o trenutnoj privrednoj situaciji i privrednim kretanjima na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde s akcentom na planove na poboljšanju poslovnog ambijenta.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministri finansija i privrede Mirsad Agović i Mensad Arnaut upoznali su potpredsjednika i ostale predstavnike federalne Privredne komore s dosadašnjim načinima podrške privrednim društvima na ovom prostoru, te planovima Vlade na dodatnom unaprjeđenju saradnje s privrednim društvima i stvaranju povoljne poslovne klime u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Posebno je naglašeno donošenje Zakona o unaprjeđenju lokalnog poslovanja u Bosansko-podirnjskom kantonu Goražde koji će na obuhvatan način regulisati sva pitanja od značaja za razvoj privrede i privrednih društava, a koji je već upućen u skupštinsku proceduru.

Članovi kantonalne Vlade ovom prilikom su informisani o najznačajnijim aktivnostima Privredne komore FBiH, među kojim su i one u vezi s izradom novog Prostornog plana FBiH.

S tim u vezi, upućen je poziv Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da uzme aktivno učešće u pripremama za izradu ovog prostornog plana Federacije koji će obuhvatiti najznačajnije razvojne projekte od značaja za kantone i Federaciju koji će se realizovati u narednom periodu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.