• OBJAVLJENO: 29.08.2019.
Svečano otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu
Ceremoniji svečanog otvaranja sajma prisustvovala i premijerka Vlade BPK Goražde Aida Obuća

Juče je u Gradačcu svečano otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.

Zajedničkim presjecanjem vrpce, Sajam šljive otvorili su Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i dugogodišnji prijatelj Gradačca, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i Krunoslav Karalić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenik ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić tim povodom je za goste organizovao tradicionalni prijem na kuli Husein- kapetana Gradaščevića „Zmaja od Bosne“.

Ceremoniji svečanog otvaranja 46. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu prisustvovala je i premijerka Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća.

Premijerka Obuća je u pratnji domaćina, gradonačelnika Edisa Dervišagića i Husnije Kudića, savjetnika federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, obišla sajamske štandove na kojima ove godine izlaže više od 315 izlagača iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije i Evropske unije.

Na ovom sajmu, koji će trajati četiri dana, posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Pored toga će se na sajmu održati i tradicionalno stručno-naučno savjetovanje za poljoprivrednike, kao i niz predavanja i prezentacija naučnih radova u oblasti šljivarstva, poljoprivredne proizvodnje i biznisa.

Pored delegacije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, među mnogobrojnim zvanicima, svečanom otvaranju Sajma šljive u Gradačcu prisustvovale su i delegacije Sarajevskog, Posavskog i Tuzlanskog kantona, te grada Zagreba, koji je ove godine grad partner sajma.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.