• OBJAVLJENO: 25.06.2005.
Sumirani rezultati 44. smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih

“Zlatni točak tehnike” dobili najzaslužniji pojedinci!


Nakon uspješno održane 44. smotre naučno tehničkog stvaralaštva u Goraždu, pod pokroviteljstvom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici Organizacionog odbora ove smotre, kojom je predsjedavao Premijer kantona i predsjednik Odbora Salko Obhođaš, sumirani su rezultati ove manifestacije.
Tom prilikom članovi Organizacionog odbora usvojili su Izvještaj o radu i Finansijski plan ove smotre koja je tokom svog trodnevnog održavanja opravdala, kako očekivanja, tako i usvojeni budžet.

“Podržali smo ovu manifestaciju s ciljem afirmisanja tehničkog stvaralaštva mladih na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i formiranja mnogobrojnih sekcija tehničke kulture u školama. Ova smotra koja je bila na najvećem nivou, dokaz je da se sa malo finansijskih sredstava, može postići mnogo ako se to doista želi. – “ kazao je Premijer Obhođaš, koji je pohvalio napore svih članova Organizacionog odbora i Operativnog štaba 44. smotre naučno-tehničjkog stvaralaštva mladih na čelu sa Murtom Horo, predsjednikom Udruženja tehničke kulture BPK Goražde, a posebno je pohvalio neumoran rad i zalaganje sekretara Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH Ešrefa Korjenića, koji je kako je istakao, bio alfa i omega cjelokupne manifestacije.
Predsjednik Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH Muhamed Suljić uručio je ovom prilikom Premijeru BPK Goražde priznanje “Zlatni točak tehnike” za nesebičan doprinos u pripremi i održavanju 44. smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih.

Na svečanosti koja je nakon sjednice Organizacionog odbora održana u Velikoj sali kantona, priznanja “Zlatni točak tehnike” dobilo je je još sedam zaslužnih pojedinaca, dok su ostalima iz ekipe od oko 100 ljudi koji su aktivno radili na uspješnom održavanju ove smotre uručena prigodna priznanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.