• OBJAVLJENO: 22.10.2019.
Bosansko-podrinjski kanton posjetila potpredsjednica FBiH i načelnik općine Centar Sarajevo
Potpisana dva vrijedna ugovora o dodjeli finansijskih sredstava

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu  Goražde danas su boravili podpredsjednica Federacije BiH Malika Mahmutbegović i načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić.

Na sastanku sa premijerkom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidom Obućom i gradonačelnikom Grada Goražde Muhamedom Ramovićem, a kojem su prisustvovali i ministri u Vladi BPK Goražde, razgovarano je o ekonomsko- socijalnoj  situaciji na području našeg kantona i projektima koji bi se trebali realizovati , s akcentom na  uspostavu Hemodijaliznog centra i izgradnju centralnog spomen obilježja poginulim braniocima u Goraždu.

Ovom prilikom, Općina Centar Sarajevo dodijelila je Gradu Goražde finansijska sredstva u iznosu od 10.000 KM  za sufinansiranje putne komunikacije Suhodol-Poratak-Zaimov Do,  a JU „Dom za stara i iznemogla lica“ BPK Goražde, takođe, iznos od 10.000 KM, kao pomoć za sufinansiranje troškova nesmetanog funkcionisanja ove ustanove.

„Ono što je meni najbitnije kao premijerki Vlade BPK Goražde jeste svakako posjeta sa najvišeg nivoa FBiH. Potpredsjednica FBiH Malika Mahmutbegović i načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić sagledali su situaciju u BPK Goražde, identificirali projekte te u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima obećali podršku našem kantonu“-ističe premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

“Ono što je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uradila u ovom veoma kratkom periodu za svaku je pohvalu, i može biti primjer drugima,  a ubuduće u  zajedničkoj interakciji sa gradonačelnikom Grada Goražde, nemam sumnju da će se uspješno realizovati mnogi projekti  u ovom kantonu”, kazala je ovom prilikom potpredsjednica FBiH Malika Mahmutbegović.

Posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde prethodila je posjeta općinama Foča i Foča u FBiH. Prema riječima načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića, ova općina u kontinuitetu nastoji pružiti podršku projektima lokalnih zajednica i gradova koji imaju tu potrebu, posebno kada je riječ o povratnicima.

Kako je istaknuo gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović, uz pomoć ove općine za kratko vrijeme u Goraždu su implementirana četiri projekta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.