• OBJAVLJENO: 24.10.2019.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazana 7. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, utvrdio je dnevni red  7. redovne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koja će se održati 31. oktobra 2019.godine, s početkom u 10:00 časova. Sjednici Kolegija prisustvovala je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Na dnevnom redu, pored Prijedloga Zakona o policijskim službenicima i Prijedloga Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku, je i prijedlog Odluke o razrješenju člana Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde  te prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o izboru stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine BPK Goražde i prijedlog Odluke o utvrđivanju naknade predsjedavajućem, članovima i sekretaru Nezavisnog odbora.

Takođe, na dnevnom redu je i Izvještaj o radu i poslovanju JP „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o Goražde za 2017 i 2018.godinu, Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU „Služba za zapošljavanje BPK Goražde za prvih šest mjeseci ove godine te Izvještaj o dodjeljenim koncesijama i efektima od koncesija za 2018.godinu.

Na 7. redovnom zasjedanju, planirano je razmatranje Informacije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kao i Odluke Upravnog odbora KCU Sarajevo o davanju saglasnosti o  pokretanju aktivnosti  rušenja starog dijela objekta Stara radiologija-Klinička farmakologija i objekta radionice.

Poslanici u Skupštini BPK Goražde na ovoj sjednici trebali bi razmatrati i  inicijativu poslanika Damira Žuge u vezi nabavke cestovne vage.

POZIV ZA 7. REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE BPK GORAŽDE

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.