• OBJAVLJENO: 26.10.2019.
Ministar obrazovanja u općini Pale u FBiH
Razgovor o problematici djece i mladih u lokalnoj zajednici

Udruženje koje je od 2016.godine proglašeno najuspješnijim, nastavlja svoju aktivnost. Nakon niza uspješnih akcija koje su proveli na prostorima općine Pale FBiH, ovog puta održali su neformalni sastanak sa ministrom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Armanom Bešlijom. Sastanak je održan u prostorijama Društvenog centra u Prači, sa početkom u 11:00 sati. Pored ministra, sastanku su prisustvovali i predsjednik Udruženja mladih Nisad Crnčalo, djeca i mladi iz lokalne zajednice.

Tema današnjeg sastanka bila je ” Razgovor o problematici djece i mladih u lokalnoj zajednici” . Na sastanku su predstavljeni problemi mladih sa područja naše općine, kao što su :

  • problem prevoza učenika u Goražde
  • uređenje prostorije u društvenom centru prilagođeno druženju mladih
  • ostalo.

Nakon svih iznesenih stavki moramo reći da smo i ovaj put dobili podršku od ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Armana Bešlije koji je pokazao zadovoljstvo u pružanju pomoći mladima koji se bore za opstanak na ovom području i lokalnu zajednicu.

Današnja grupa mladih ljudi nije krila svoje oduševljenje te su iskoristili ovu priliku, zajedno sa predsjednikom ovog udruženja  Nisadom Crnčalom, da uruče zahvalnicu ministru za nesebičnu podršku jučerašnjem događaju ”Sportske igre mladih općine Pale FBiH” koji je bio upriličen na stadionu ”Selvedin Selko Žigo” u Prači.

www.bpkg.gov.b/www.radiopraca.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.