• OBJAVLJENO: 29.10.2019.
Centralna manifestacija obilježavanja Dana Armije BiH u 2020.godini biće održana u BPK Goražde
Pokrenute aktivnosti s ciljem definisanja plana i programa obilježavanja

S ciljem definisanja  Plana i Programa obilježavanja centralne manifestacije obilježavanja Dana Armije BiH koja će naredne godine biti upriličena u našem kantonu,  premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar  za boračka pitanja Edin Aganović  održali su danas  sastanak sa pripadnicima 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Manifestacija obilježavanja bit će održana 15. aprila 2020.godine u Kasarni Kosova,  a  trebala bi započeti 01. aprila postavkom izložbe eksponata naoružanja koja će trajati do 12. aprila, a u prostorijama Zavičajnog muzeja BPK Goražde planirana je i video prezentacija.

Kako je istaknuto,  uoči  održavanja centralne manifestacije planirano je polaganje cvijeća u Muzeju heroja oslobodilačkog rata-Kovači u Sarajevu.

Učešće na  manifestaciji će uzeti više od 450 zvanica,  a premijerka i ministar ovom prilikom uputili su riječi podrške te  iskazali  dobrodošlicu i veliku čast što će naš kanton nakon osam godina ponovo biti domaćin obilježavanja ove veoma značajne manifestacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.