• OBJAVLJENO: 01.11.2019.
Iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Uskoro se očekuje donošenje odluke o isplati šeste rate studentskih stipendija

Nakon nedavno usvojene odluke o isplati pete rate studentskih stipendija studentima s područja BPK Goražde za akademsku 2018/2019.godinu, prema riječima ministra za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Armana Bešlije, na narednoj sjednici Vlade donijet će se odluka o isplati i šeste rate, čime će biti okončan proces isplate stipendija za ovu akademsku godinu.

Kada je riječ o dodjeli studentskih stipendija za akademsku 2019/2020 godinu, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde objavit će javni poziv  nakon usvajanja Budžeta za 2020.godinu. Kako je istaknuto ovom prilikom, iako je smanjen broj učenika,  u budžetu je planiran veći iznos sredstava za ovu namjenu, a opredjeljenje Ministarstva je ukazati podršku u afirmaciji mladih,  posebno deficitarnih zanimanja.

„Pored povećanja iznosa za stipendije u budžetu Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu sport BPK Goražde za 2020.godinu, planirali smo organizovati i javnu rasprau za studente i roditelje, kako bismo im dali mogućnost da iznesu svoje mišljenje u vezi kriterija za dodjelu stipendija, uzimajući u obzir činjenicu da smo u prethodnim godinama imali evidentan broj nezadovoljnih studenata.  Za studente koji studiraju izvan BPK Goražde i nemaju mogućnost uzeti učešće na javnim raspravama, biće ostavljena mogućnost da svoje sugestije mogu dati  putem online aplikacije“-riječi su ministra za obrazovanje, malde, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Armana Bešlije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.