• OBJAVLJENO: 06.11.2019.
Održana sjednica Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu, kulturno-historijsko naslijeđe, sport i informisanje Skupštine BPK Goražde
Komisija prihvatila inicijativu o saniranju atletske staze na Gradskom stadionu u Goraždu

Komisija za obrazovanje, nauku, kulturu, kulturno-historijsko naslijeđe, sport i informisanje Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde , na današnjoj sjednici razmatrala je informaciju Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde u vezi problematike SOS vrtića u Goraždu.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  upoznao je članove Komisije da je  problematika SOS vrtića  u  nadležnosti Gradske uprave Grada Goražda, a da Vlada Kantona, odnosno dva resorna ministarstva, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice izvršavaju, u potpunosti, svoje obaveze potpisane u sporazumu za Resursnu sobu koja djeluje i radi pri obdaništu SOS Konderdorf Goražde.

Komisija, zahtijeva da se trakavica oko obdaništa SOS Konderdorf završi u što kraćem roku, na obostrano zadovoljstvo u interesu djece.

Takođe, na sjednici je razmatrana, a potom i prihvaćena inicijativa o saniranju atletske staze na Gradskom stadionu u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.