• OBJAVLJENO: 22.11.2019.
S ciljem implementacije odluka Vlade BPK Goražde o uspostavljanju registara zaposlenih i imenovanih lica u BPK Goražde
U organizaciji Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose BPK Goražde održana jednodnevna obuka

Uz podršku Tijela za sprječavanje i borbu protiv korupcije Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Misije OSCE- u BiH, Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizovalo jednodnevnu obuku vezanu  za korištenje informacionih tehnologija u borbi protiv korupcije.

Obuka je organizovana u cilju implementacije odluka Vlade Bosasnko-podrinjskog kantona Goražde koje se odnose na uspostavljanje registra zaposlenih i registra imenovanih lica u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Obuku je provodio Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduan Kafedžić,  obzirom da je Kanton Sarajevo jedini kanton koji je prije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  uspostavio registar zaposlenih i imenovanih lica. U toku same obuke prezentovana su dosadašnja dostignuća u primjeni informacionih tehnologija prilikom uspostave registra zaposlenih i imenovanih lica, te su državni službenici i članova Tijela za sprječavanje i borbu protiv korupcije Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su učestvovali u obuci upoznati sa načinom funkcionisanja navedenih registara i mogućnostima postojećih informatičkih dostignuća.

Ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić zahvalila se Misiji OSCE-a i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo na podršci koju pružaju Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde vezano za upostavu registara zaposlenih i imenovanih lica u BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.