• OBJAVLJENO: 26.11.2019.
Iz Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj danas, razmatrala je prijedlog  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom,  nacrt Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu te nacrt Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu.

Nakon razmatranja, Komisija je donijela zaključak kojim je predloženo da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom donese po skraćenom postupku, s tim da se uvaži mišljenje Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, te da se u Zakon ugrade članovi onako kako je Ministarstvo sugeriralo.
Kada je u pitanju nacrt Budžeta i nacrt Zakona o izvršenju budžeta BPK Goražde,  Komisija je donijela zaključak kojim predlaže Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da utvrdi ove nacrte  i uputi ih u  javnu raspravu.
Javnu raspravu u sve tri općine u sastavu BPK Goražde  sprovest će Ministarstvo za finansije, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija i Komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u roku od 15 dana.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.