• OBJAVLJENO: 29.11.2019.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća posjetila Srednju tehničku školu „Hasib Hadžović“ u Goraždu
Sa učenicima na odjeljenskoj zajednici razgovarala o prednostima novog nastavnog plana i programa urađenom po Programu GIZ-a

Na poziv razrednika,  premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća posjetila je danas Srednju tehničku školu „Hasib Hadžović“ u Goraždu, gdje je u pratnji direktora Rifeta Bečića, prisustvovala   času odjeljenske  zajednice učenika u zanimanju mašinski tehničar za CNC tehnologije,   koji se obrazuju po nastavnom planu i programu  urađenom po Programu GIZ-a prilagođenom potrebama tržišta rada. Bila je ovo prilika da se razgovara o prednostima ovakvog sistema obrazovanja te mogućnostima  koje im se pružaju u daljem njihovom obrazovanju i radu.

Nastavni plan i program  predstavlja usku povezanost između privrede i obrazovanja na način što povezuje teorijsku nastavu i praktični rad. Koristan je ne samo za učenike koji pohađaju srednje stručne škole već i za poslodavce, a u praksi nastavni proces se ne odvija samo u školskim prostorijama već i u realnom okruženju budućeg radnog mjesta.

Ovakav vid obrazovanja pokazao se kao oblik koji nudi šansu učenicima da u toku svog školovanja dosegnu maksimum u sticanju praktičnih znanja i vještina neophodnih za uspješan samostalni rad.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.