• OBJAVLJENO: 25.12.2019.
Upriličen prijem povodom velikog katoličkog blagdana Božića
Prijemu prisustvovala i delegacija Vlade BPK Goražde

Delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerkom Aidom Obućom prisustvovala je danas tradicionalnom prijemu koji je organizovao Župni ured „Sveti Dominik“ u Goraždu povodom najvećeg katoličkog blagdana Božića. Prijemu je prisustvovao i gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima te muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

U svom obraćanju župnik Josip Tadić uputio je čestitke svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, zahvalivši se prisutnima na prijemu, a ostalim građanima uputio je poruke mira i ljubavi. – ”U ovom današnjem blagdanu nađimo uporište za čuvanje obiteljskog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za međusobnu slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja, te život u našoj različitosti jednih sa drugima. U tom duhu, svojim župljanima želim sretan Božić, a svima vama sretnu i blagoslovljenu Novu 2020. godinu.”

Ovom  prilikom, premijerka Aida Obuća uputila je čestitke povodom Božića župniku ovog ureda Josipu Tadiću i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti sa područja našeg kantona i BiH, uz poruku da je Goražde oduvijek bilo dobar primjer dobrosusjedskih odnosa i zajedničkog života Bošnjaka, Srba i Hrvata te da tako treba ostati i u budućnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.