• OBJAVLJENO: 26.12.2019.
U MINISTARSTVU ZA PRIVREDU POTPISANI UGOVORI PO PROGRAMU PODRŠKE RAZVOJU PODUZETNIŠTVA I OBRTA ZA 2019.GODINU
Za realizaciju projekata obezbijeđena sredstva u iznosu od 50.000 KM

Ugovore sa korisnicima sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2019.godinu danas je potpisao ministar za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut.

Ugovore je potpisao ukupno 31 obrtnik , a finansijska sredstva za realizaciju njihovih projekata obezbijeđena su u Budžetu Ministarstva za privredu u iznosu od 50.000KM.

Kako je ovom prilikom istaknuo ministar Arnaut, obrtnici sa prostora našeg kantona u obavljanju svoje djelatnosti i ubuduće mogu očekivati podršku ministarstva.

„Program podrške razvoja poduzetništva i obrta za 2019.godinu,  podijeljen je u dva cilja. Po prvom cilju, iznos sredstava koji su aplikanti mogli zatražiti za sufinansiranje njihovih projekata je do 4.000KM, a po drugom cilju koji se odnosio na zahtjeve iznos sredstava je 1.500 KM. Obzirom da nismo imali dovoljno sredstava u odnosu na broj pristiglih aplikacija, nastojali smo da podržimo aplikante koji su aplicirali po drugom cilju. Broj aplikanata koji su podržani po drugom cilju je 22 i sve aplikacije su podržane,  dok je po prvom cilju podržano devet aplikanata. Napominjem da oni aplikanti koji su ispunjavali uslove i nalaze se na listi čekanja u narednom periodu će biti ispoštovani, u skladu sa finansijskim mogućnostima“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.