• OBJAVLJENO: 08.02.2005.
U organizaciji kantonalnog Ministarstva za privredu formiran Incijativni odbor za pripremu osnivačke Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde  
Udruživanje radi zaštite imovine, kapitala i profita!

Ministarstvo za privredu BPK Goražde inicijator je sastanka goraždanskih poslodavaca koji su na ovom sastanku, održanom 08.02.2005.godine, dali svoju saglasnost za formiranje Udruženja poslodavaca  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te formirali Inicijativni odbor za pripremu Osnivačke Skupštine ovog udruženja.

Sastanku je, pored kantonalnog ministra za privredu Ferida Buča, prisustvovao i predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH mr. Esad Ibišević, koji je u svom uvodnom izlaganju istakao značaj osnivanja ovakvih udruženja širom naše zemlje, čiji je glavni zadatak zaštita imovine, kapitala i profita svojih članova, te objedinjavanje ekonomskog prostora Bosne i Hercegovine.

Poslije diskusije prisutnih goraždanskih poslodovaca, od kojih je većina izrazila nezadovoljstvo postojećim ekonomskih stanjem na području BPK Goražde i „maćehinskim“ odnosom viših nivoa vlasti prema ovom kantonu, formiran je Inicijativni odbor od šest članova, čiji je zadatak da pripremi sve potrebne materijale za formiranje Udruženja poslodavaca BPK Goražde i održavanje njegove osnivačke Skupštine.

Za predsjednika Incijativnog odbora izabran je Dževad Terović, dok su članovi ovog odbora : Selim Somun, Ibro Mašala, Rešad Kunduklija, Ismet Kajević i Ahmed Šunja.

Osnivačka Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde trebala bi se održati, kako je predloženo, u sklopu programa Prvog sajma privrede BPK Goražde, polovinom marta 2005. godine.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.