• OBJAVLJENO: 06.01.2004.
Pred pravoslavni Božić  
Premijer BPK Goražde mr. Salko Obhođaš primio predstavnike Srba  

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona mr. Salko Obhođaš sa saradnicima priredio je prigodan prijem u povodu pravoslavnog Božića . Prijemu su pored ministara u Vladi BPK Goražde srpske nacionalnosti, Milenka Grujića i Vladimira Nedimovića i penzionisanih građana , prisustvovali predstavnici Srpskog građanskog vijeća BPK Goražde, predstavnici Udruženja Srba povratnika u Bosansko-podrinjski kanton, kao i zaposleni radnici srpske nacionalnosti u kantonalnim organima uprave.

Uz čestitke prisutnima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji žive na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u povodu božičnih praznika, premijer BPK Goražde mr. Salko Obhođaš interesovao se za uslove života povratnika Srba.

“Ovaj prijem –kazao je on- poruka je ohrabrenja i dobrodošlice svim povratnicima Srbima, ali i poruka svima da će ova Vlada dosljedno provoditi ustavne amandmane o konstituivnosti sva tri naroda, koje je među prvim kantonima u Federaciji usvojila, te da će ravnopravan tretman imati svi koji žive na području ovog kantona bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”. On je dodao da će Vlada BPK Goražde pomoći povratnicima srpske nacionalnosti u rješavanju njihovih stambenih i egzistencijalnih problema, kao u organizovanju vjerskog života.

Na ovom prijemu i toplim riječima dobrodošlice zahvalio se predstavnik SGV-a BPK Goražde Boro Sadovski, kao i predstavnici povratnika srpske nacionalnosti ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.