• OBJAVLJENO: 29.01.2004.
Otpravnik poslova ambasade Japana u Bosni i Hercegovini posjetio BPK Goražde
Mljekari “Milgor” donirana vrijedna oprema

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 29.01.2004.godine boravio je otpravnik poslova ambasade Japana u Bosni i Hercegovini Yoshiaki Kotaki .

Otpravnika poslova ambasade Japana u BiH dočekao je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde magistar Salko Obhođaš sa saradnicima, koji je izrazio zahvalnost stanovnika ovog kantona na pomoći koju pruža Vlada Japana posredstvom humanitarne organizacije “Jen”. Ova humanitarna organizacija, od 1996. godine do danas, implementirala je na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde niz vrijednih projekata, među kojima je i ovaj posljednji, donacija goraždanskoj mljekari “Milgor” za povećanje kapaciteta proizvodnje jogurta, izuzetno cjenjenog proizvoda ove mljekare.

Gospodin Kotaki, prisustvovao je danas u mljekari “Milgor” svečanom uručenju ove donacije vrijedne oko 120.000,00 KM, a koja se sastoji od tanka za jogurt zapremine 2000 litara, linije mašina za pakovanje jogurta, laktofriza, te namjenskog vozila za transport gotovih proizvoda.

Dolazak u Goražde bio je prilika i da se izaslanik japanskog ambasadora upozna sa prirodnim resursima i mogućnostima ulaganja stranih investitora u ovaj kanton.

“Investicijska konferencija u Mostaru, kazao je gospodin Kotaki- prilika je da i japanske kompanije saznaju nešto više o projektima koje će ponuditi bosanskohercegovačke firme. “

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.