• OBJAVLJENO: 13.02.2004.
Zajednička press konferencija Vlade BPK i Misije OSCE-a u BiH
Bosansko-podrinjski kanton Goražde prvi je kanton u Federaciji BiH koji je zvanično usvojio Strategiju za komuniciranje s javnošću

Kantonalna strategija komuniciranja sa javnošću predstavljena je danas, 13.02.2004.godine u Goraždu, na zajedničkoj konferenciji za novinare koju su organizovali Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Misija OSCE-a u BiH.

“Bosansko-podrinjski kanton Goražde prvi je kanton u Federaciji BiH koji je zvanično usvojio strategiju za komuniciranje sa javnošću, nakon okončanog OSCE-ovog projekta obuke pod nazivom Inicijativa za komuniciranje sa javnošću “-izjavio je direktor Regionalnog centra u Sarajevu, Konrad Menny, čestitajući tom prilikom premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Salku Obhođašu i Vladi na podršci koju pruža u realizaciji ciljeva ove strategije.

“Pokazalo se da je formiranje vladine Službe odnosa sa javnošću pravi potez u informisanju  javnosti sa svim aktivnostima kantonalne izvršne vlasti, kao i sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama “-riječi su premijera Obhođaša , koji je naglasio da je ova strategija jučerašnjim usvajanjem budžeta kantona za 2004. godinu dobila i značajnu finansijsku podršku.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.