• OBJAVLJENO: 09.03.2004.
U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravio ambasador Narodne Republike Kine u BiH
Tradicionalno dobri odnosi !

Po prvi put, ambasador Narodne Republike Kine u BiH Li  Shuyuan i njegov prvi sekretar za ekonomske i trgovinske odnose Yang Chun Min posjetili su Goražde, a njihov domaćin bio je premijer BPK Goražde mr. Salko Obhođaš sa svojim saradnicima.

Oni su upoznali kineskog ambasadora sa aktuelnom situacijom na području ovog kantona, kao i sa prirodnim potencijalima interesantnim za eventualna strana ulaganja.

Kina koja je vodeća zemlja po prisustvu stranog kapitala, može Bosni i Hercegovini prenijeti svoja dragocjena iskustva u privlačenju investicija, naglašeno je ovom prilikom, a prema riječima ambasadora Shuyuana, tradicionalna, dobra saradnja Kine sa zemljama bivše Jugoslavije nastavljena je u raznoraznim vidovima i sa Bosnom i Hercegovinom, kroz projekte deminiranja, pomoći tekstilnoj industriji i poljoprivrednim proizvođačima, te u izgradnji jedne srednje škole u Sarajevu.

“Robni promet između ove dvije zemlje povećava se iz godine u godinu. Kina i dalje ima namjeru da pomaže narod Bosne i Hercegovine, posebno na privrednom i ekonomskom planu, a onda i kroz kulturnu i sportsku saradnju koja je već započela” – riječi su kineskog ambasadora.

Zvaničnici Kine u našoj zemlji, posjetili su u Goraždu i firmu “Bektointernacional”, firmu koja na području ovog kantona prednjači u dobrom poslovanju i u svojoj izvoznoj orjentaciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.