• OBJAVLJENO: 31.07.2004.
"Drina i Prača, nove turističke destinacije u BiH"- naziv manifestacije kojom su se 31.jula 2004. godine predstavili turistički potencijali BPK Goražde   
Najviši zvaničnici BiH na splavarenju i raftingu Drinom!!!

Cilj manifestacije “Drina i Prača, nove turističke destinacije u BiH”, koja se pod pokroviteljstvom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Turističke zajednice Federacije BiH, po prvi put održava na području ovog kantona, je predstavljanje turističkih potencijala, prezentiranje privrede kao i područja za nova ulaganja, a njeni učesnici su zvaničnici iz Federacije BiH, predstavnici ambasada Irana i Rusije, predstavnici federalne i kantonalnih turističkih zajednica, te privrednici s područja ovog kantona.

Namjera organizatora bila je da se na jednodnevnom splavarenju i raftingu rijekom Drinom od Ustikoline do Goražda, gosti upoznaju sa jedinstvenom ljepotom rijeke Drine i kao i čitavog područja ovog kantona koji ima šta ponuditi turistima i gostima iz zemlje i svijeta.

Manifestaciju je otvorio premijer BPK Goražde mr. Salko Obhođaš koji je tom prilikom izrazio nadu da će ova manifestacija prerasti u tradiciju, a ovaj kanton, u pravom smislu, postati još jedna destinacija na turističkoj karti BiH.

“Za nas rijeka Drina ima posebno značenje. Ona svjedoči o prolaznosti života, ali o vječnosti i besmrtnosti onih koji više nisu tu, ali koji još žive u našim srcima” – riječi su premijera BPK Goražde Salka Obhođaša.

Gostima su se obratili i ministar za privredu Ferid Bučo, kao i predsjednik kantonalne Turističke zajednice Esad Čengić.

Na početku ove manifestacije prikazan je dokumentarni film “ Bosansko-podrinjski kanton Goražde, na raskrsnici puteva”, autora Anke Ćurovac, u proizvodnji RTV BPK Goražde, kojim su predstavljeni privredni i turistički potencijali Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Splavarenje rijekom Drinom, jedinstveno u svijetu, kajak na divljim vodama, čuvena drinska mladica, samo su neke od mnogobrojnih turističkih atrakcija, a Vlada Bosansko-podrinjskog kantona odlučna je da počev od ove godine, uz pomoć kantonalne Turističke zajednice, započne sa predstavljenjem neiskorištenih turističkih potencijala, te da razvojem turizma i proizvodnjom zdrave hrane učini iskorak u ozdravljenju privrede ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.