• OBJAVLJENO: 09.03.2020.
Goražde domaćin centralnog obilježavanja 28.godišnjice Armije RBiH i 15.godišnjice formiranja 2.pješadijskog(rendžerskog)puka Oružanih snaga BiH
Na sastanku u kasarni Kosova kantonalni i gradski zvaničnici razgovarali o pripremama za obilježavanje ovog značajnog datuma

Obzirom da će naš Grad biti domaćin obilježavanja 28. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine i 15. godišnjice formiranja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH koji baštini tradiciju Armije Rebuplike Bosne i Hercegovine, u kasarni Kosova danas je održan sastanak gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića, premijerke Vlade BPK-a Aide Obuće i ministra za boračka pitanja BPK-a Edina Aganovića sa komandantom 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH, pukovnikom Mirnesom Ćosićem i izvršnim oficirom Senaidom Srnom na kome se razgovaralo o pripremama za obilježavanje ovog značajnog Dana, kao i o zajedničkoj vježbi koja je planirana u mjesecu augustu.

Naime, ove godine 15. aprila obilježiće se 28. godišnjica od formiranja Armije RBiH, a centralna svečanost biće organizovana u kasarni Kosova i Goraždu. Do sada je obilježavnje održavano u Sarajevu, Bihaću, Zenici, a prethodne godine domaćin je bila Općina Živinice.

Na sastanku je razgovarano o programu obilježavanja, kao i o zaduženjima za pripremu ovog događaja. Kako je rečeno, ovom velikom događaju prisustvovaće preko 500 zvanica na čelu sa članovima Predsjedništva BiH i delegacijama iz svih kantona, a događaj će se odvijati u kasarni Kosova i u Goraždu.

Kako je istaknuto od strane gradonačelnika dr.sci. Muhameda Ramovića, Grad Goražde će podržati u punom kapacitetu ovu manifestaciju i zahvaljuje svima koji su odabrali Goražde – herojski Grad kao domaćina obilježavanja godišnjice Armije RBiH, naglasivši pri tome da Goražde ima iskustvo sa organizacijom ovakvih manifestacija, te da će sigurno ovaj  događaj biti organizovan na najvišem nivou.

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.